Ο αλβανικός μισελληνισμός σε έξαρση: η αλβανική αστυνομία ξήλωσε τις ελληνικές πινακίδες στην Φοινίκη


Όπως γράψαμε νωρίτερα σήμερα (δείτε παρακάτω), δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας χθες το βράδυ πραγματοποίησε επιχείρηση για την αφαίρεση των πινακίδων που πρόσφατα τοποθέτησε ο δήμος Φοινικαίων.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με μόνιμους κατοίκους στην περιοχή, μας ενημέρωσαν πως η δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να αφαιρέσουν ορισμένες από τις πινακίδες και όχι ολες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία έχει καλέσει για απολογία των δήμαρχο κ. Λεωνίδα Χρήστου.

Ως προς τα κίνητρα της ενέργειας αυτής, αυτό που έγινε γνωστό πριν από λίγο είναι πως ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα τοποθέτησης πινακίδων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της υπηρεσίας ARSH (Αλβανική υπηρεσία δρόμων). 

https://www.himara.gr/epikairotita/topika-dromena/8653-alvaniki-astynomia-ksylose-ellinikes-pinakides-foiniki


Δεν πέρασαν μόλις λίγες ημέρες από την τοποθέτηση δίγλωσσων πινακίδων στα όρια του δήμου Φοινικαίων και τα αλβανικά ΜΜΕ άρχισαν να οργιάζουν. Με μοναδικό στόχο να δυναμιτίσουν το κλίμα εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, παρουσιάζουν το ζήτημα ως μέγα σκάνδαλο και προσβολή κατά του αλβανικού λαού.

Ορισμένα μέσα της περιοχής, σήμερα μεταδίδουν πως το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνθηκαν στην περιοχή και ξήλωσαν τις πινακίδες. Δεν υπάρχουν όμως φωτογραφίες ή βίντεο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς αυτούς. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο κ. Λεωνίδα Χρήστου αλλά ο ίδιος απουσιάζει στο εξωτερικό.
Ήδη από την Παρασκευή είχε κυκλοφορήσει μια φωτογραφία όπου άγνωστοι είχαν βανδαλίσει την πινακίδα έξω απ' το χωριό Άγιος Παντελεήμονας (εικόνα άρθρου). Η τακτική που ακολουθεί το αλβανικό σύστημα για να χτυπήσει την ΕΕΜ είναι πάντοτε η ίδια, το πρώτο βήμα ξεκινάει με την προσπάθεια τους να δηλητηριάσουν την κοινή γνώμη.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Είσοδος μελών:
  
ΜΝΗΜΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΜΠΟΣΤΙΤΣΑ ΚΟΡΥΤΣΑΣ
Αγρυπνία στη Θεσσαλονίκη 19 Ιουνίου 2019
'Ενας χρόνος από την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών
Ποιοι νόμοι, ποια δίκαια;
Το διαχρονικό ΨΗΦΙΣΜΑ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του 1993 για τα δικαιώματα στη Β. Ήπειρο