Μία ερώτηση, καμία απάντηση


Συνάντηση με τους δημοσιογράφους της πόλης των Αγίων Σαράντα πραγματοποίηση ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος  για την Περιφέρεια Αυλώνας, Α. Χισένι, στα πρόθυρα του Νέου Έτους.

Ο βουλευτής έκανε μια πανοραμική αναδρομή της πολιτικής του κόμματός του για την ανάπτυξη της οικονομίας και την βελτίωση της κατάστασης στη χώρα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα  για την περιφέρεια της Αυλώνας και το Δήμο των Αγίων Σαράντα.

Ήταν πολλές οι ερωτήσεις που απηύθυναν οι δημοσιογράφοι, ιδίως για την πολεοδομική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης, τα έργα που έχουν προβλεφθεί για την περιφέρεια της Αυλώνας και ειδικά για το Νομό των Αγίων Σαράντα.

Έδωσαν το λόγο και στο δημοσιογράφο που αντιπροσώπευε την Ελληνική μας Κοινότητα, η οποία για τους δύο νομούς του νότου, είναι ενταγμένη, επί το πλείστων, στο Δήμο Φοινίκης.

Βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος: «Πέρασαν, κ. βουλευτή, 27 χρόνια από την έκδοση του νόμου 7501 ώστε η γεωργική γης να διανεμηθεί στους χωρικούς των κοινοτήτων από τις ανάλογες επιτροπές που δημιουργήθηκαν. Αν και η γης δόθηκε στους χωρικούς, πέρασαν 27 χρόνια και ακόμα οι νέοι ιδιοκτήτες της δεν μπορούν να την νομιμοποιήσουν και να πάρουν τα απαιτούμενα «πιστοποιητικά ιδιοκτησίας»,  κι αυτό λόγω των μεγάλων προβλημάτων και του άσκοπου περιφερσίματος ώστε να λυγίσουν και να  βλαστημήσουν. Ως αναφορά για τους λιβαδότοπους  και δασότοπους, αν και πέρασαν 27 χρόνια συνεχίζουν να βγαίνουν «γνήσια ντοκουμέντα» ξενόφερτων και να διεκδικούν δεκάδες εκατοντάδες στρέμματα, τόσο που έκλεισαν τους χωρικούς μας μέσα στην κίτρινη γραμμή και ο αριθμός των δικαστηρίων σε μερικά χωριά έφτασε τα 50. Πώς εξηγείται εσείς αυτήν την κατάσταση; Είστε ενημερωμένος το τι γίνεται και πού θα φτάσει αυτό, κατά την πολιτική του δικού σας και του εκάστοτε αλβανικού κόμματος;»

Αλβανός βουλευτής: «Γνωρίζεται πολύ καλά, κύριε δημοσιογράφε, ό,τι πρόσφατα επικυρώθηκε ο Νόμος για τις Μειονότητες, ο καλύτερος στην Ευρώπη, έχετε το δικαίωμα της διγλωσσίας στο Δήμο της Φοινίκης…»

Βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος: «Δεν σχετίζεται η απάντησή σας με την ερώτησή μου, κ. βουλευτή».

Αλβανός βουλευτής: «Μου κακοφαίνεται έχω μια άλλη συνάντηση στην Κονίσπολη και πρέπει να πηγαίνω!!!!!»

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Προσκύνημα ΠΑΣΥΒΑ Τρικάλων στη Β. Ήπειρο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Ι.Μ Δρυϊνουπόλεως για την Επέτειο της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου
13 Μαΐου 2018: εκδηλώσεις για την επέτειο Αυτονομίας της Β. Ήπείρου στο Δελβινάκι
Επιστολή προς τους 2 φυλακισμένους στρατιωτικούς από τον Μητρ. Δρυϊνουπόλεως
Ἡ Ἀνάσταση τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ εἶναι τὸ θαῦμα τῶν θαυμάτων. Ἀδελφοὶ συνέλληνες, Χριστὸς Ἀνέστη !