Συνεδρίασε το Κεντρικό, Υπηρεσιακό, Διευρυμένο Συμβούλιο Ανασυγκρότησης της Οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ


Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Κεντρικό, Υπηρεσιακό, Διευρυμένο Συμβούλιο Ανασυγκρότησης της Οργάνωσης Ομόνοια σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Αγίους Σαράντα, Δέλβινο, Αργυρόκαστρο και Αθήνα. Πρωτεργάτες της οργάνωσης Ομόνοια, πρώην στελέχη, διανοούμενοι, επιχειρηματίες και άλλοι.

Έχοντας ο καθένας τους όλα τα υλικά: την εισήγηση του τέως Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας Σωτήρη Κυριαζάτη, την Προκήρυξη προς όλα τα τέκνα αυτού του τόπου και σκόρπια απανταχού, την διαδικασία-χρονοδιάγραμμα και προτάσεις για την ανασυγκρότηση, μετά από συζητήσεις, παρεμβάσεις και προτάσεις, εγκρίθηκε η ακόλουθη:

ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα 12 Μαΐου 2018, προκειμένου να συζητήσουμε και ν’ αποφασίσουμε για την ανασυγκρότηση της οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αφού μελετήσαμε τα κείμενα (Προκήρυξη, Διαδικασία, Χρονοδιάγραμμα, θέματα για συζήτηση σε πιθανότητα συνάντηση με την Αθήνα, και την Εισήγηση) που παρουσίασε ο πρώην Γ. Πρόεδρος κ. Σωτήρης Κυριαζάτης για την ανασυγκρότηση  της οργάνωσης Ομόνοια και εκφράσαμε τις απόψεις και προτάσεις μας καταλήγουμε και αποφασίζουμε:

Πρώτον. Συμφωνούμε ότι: Η ανασυγκρότηση της οργάνωσης Ομόνοια είναι αναγκαιότητα. Η υπαρκτή κατάσταση δεν είναι ανεκτή. Η κρίση που διανύουμε πρέπει και μπορεί να ξεπεραστεί. Πρέπει και μπορεί να βρεθεί διέξοδο. Όμως η αταραξία, η αδράνεια και η αδιαφορία δε σε πάνε πουθενά. Χρειάζεται δράση, προσπάθεια και αγώνας απ’ όλους, για να επιτευχθεί ο στόχος.

Δεύτερον. Αποφασίζουμε να στηρίξουμε την πρωτοβουλία του πρώην Γεν. Πρόεδρου της Ομόνοιας για την ανασυγκρότηση. Να συστρατευτούμε και να συμπορευτούμε για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Τρίτον. Αποφασίζουμε: Το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα ’ναι ενημερωτικό και προετοιμαστικό. Εκστρατεία ενημέρωσης και διαβούλευσης. Περιοδεία στην αλβανική και ελλαδική επικράτεια. Δυνατόν και πιο πέρα. Κύπρο. Για μια πιο ευρύτερη κινητοποίηση και συναίνεση.

Να συγκροτηθούν τα περιφερειακά και τοπικά συμβούλια ανασυγκρότησης.

Να συγκροτηθούν και ν’ αρχίσουν τη δράση οι επιτροπές εργασίας: Για το Καταστατικό-Σύνταγμα. Για την προσθήκη στο υπαρκτό «Ψήφισμα» του 93 της Ομόνοιας για τα δικαιώματα της Ε. Ε. Μειονότητας. Εφορευτική και Οργανωτική Επιτροπή.

Το δεύτερο εξάμηνο: Διεξαγωγή εκλογών. Απ’ τα τοπικά, περιφερειακά και μέχρι τα ανώτερα όργανα της ανανεωμένης Ομόνοιας.

Τον Ιούλιο συγκαλείται και πάλι το Διευρυμένο Κεντρικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης. Γίνεται απ’ τον καθένα και επιτροπές απολογισμός. Πορίσματα και αποτελέσματα.

Εγκρίνεται και αποφασίζεται η διαδικασία και χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Τα κριτήρια για τα ηγετικά στελέχη.

Η Εφορευτική Επιτροπή δέχεται: Αυτοπροτάσεις. Προτάσεις από ομάδες μελών και απ’ το Κεντρικό Συμβούλιο για τα ανώτερα αξιώματα της οργάνωσης. Ένα μήνα πριν των εκλογών αυτών εισηγείται στο Κεντρικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης για τις υποψηφιότητες.

Αρχίζουν και συνεχίζουν οι καταγραφές μελών. Κάθε χωριό και πόλη, έχουν το δικό τους Μητρώο μελών.

Τέταρτον. Απευθυνόμαστε σ’ όλες τις θετικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου: Διανοούμενους, επιχειρηματίες, σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους για τον τόπο και κόσμο αυτό, σ’ όλα τα τέκνα αυτού του τόπου και σκόρπια παντού: Να εκτιμήσουν δεόντως την ιστορική αυτή στιγμή. Ν’ αναλογιστούν την ευθύνη. Να κάνουν την υπέρβαση, πάνω από μικροσυμφέροντα και διαφωνίες  και να ενωθούν, συστρατευτούν, συμπορευτούν και συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου για την ανασυγκρότηση της οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι η στιγμή που τους καλεί να δώσουν το παρόν. Το ελπίζουμε και το πιστεύουμε. Καλή πορεία. 

Κεντρικό, Υπηρεσιακό, Διευρυμένο Συμβούλιο Ανασυγκρότησης της Οργάνωσης Ομόνοια

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης: ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΛΟΙ στό ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Δελτίο Τύπου Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία
«Χριστός Γεννᾶται». Ἀλλ’ «ὁ Ἡρώδης ταράττεται» ...
ΜΗΝΥΜΑ Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. ΑΝΔΡΕΟΥ εἰς τὸ 40νθήμερον μνημόσυνον τοῦ ἥρωος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ
Τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου Κονίτσης Σεβαστιανού