Η Ανάσταση του Κυρίου, να φέρει την ανάσταση του χώρου μας


Η Ανάσταση του Κυρίου, να φέρει την ανάσταση του χώρου μας

«Καλή Ανάσταση» ήταν η ευχή που ακουγόταν όλο αυτό το διάστημα σε όλο τον Βορειοηπειρωτικό χώρο. Η Ανάσταση του Κυρίου, ας φέρει και την Ανάσταση του δικού μας ταλαιπωρημένου χώρου».

Με την ευχή αυτή, σε όλες τις ενορίες μας, οι πιστοί κατέκλεισαν τις εκκλησίες, για να παρακολουθήσουν όλες τις διαδικασίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τον Μυστικό Δείπνο, τα Πάθη του Κυρίου, την μεταφορά του Επιταφίου και φυσικά την Ανάσταση Αυτού.

Η Ιερά Μητρόπολη Αργυρόκαστρου, σε ιδιαίτερη συνέλευση με τους ιερείς, κατάρτισε ιδιαίτερο πρόγραμμα ώστε, αν και οι ιερείς είναι μετρημένοι, να επισκεφτούν όσο πιο περισσότερες ενορίες για  να παρακολουθήσου την Ανάσταση του Κυρίου περισσότεροι πιστοί.

Με συμμετοχή εκκλησιαστικής χορωδίας, από νέες και ηλικιωμένες, έγινε η Ακολουθία του Νυμφίου και η ακολουθία της μεταφοράς του Επιτάφιου, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα. Στο Αλύκο  οι νεανίδες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Κοσμάς» της Λιβαδειάς, που χάρη στα βυζαντινά τροπάρια που τους διδάσκει ο γνωστός ψάλτης και πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, Λεωνίδας Παππάς, έδωσαν ιδιαίτερη ζωντάνια.

Η προσέλευση των Βορειοηπειρωτών, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ήταν κι εφέτος περιορισμένη. Πολλοί το δικαιολογούν με την οικονομική κρίση. Η Ανάσταση του χώρου, που ευχόμαστε όλοι μας, δεν υπολογίζει κρίση και αποστάσεις, αλλά θυσίες και αγωνιστικότητα. Όταν έχεις φωνή και σηκώνεις τη φωνή αυτή, σε υπολογίζουν. Αλλιώς η Ανάσταση δεν έρχεται.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Φώτο κάτω: Ανάσταση στην Κορυτσά από Πελασγό (https://www.pelasgoskoritsas.gr/2019/04/ngjallja-ne-korce-fotografi.html)

Η Ανάσταση του Κυρίου, να φέρει την ανάσταση του χώρου μαςΕίσοδος μελών:
  
Θὰ συνεχίσουμε νὰ ἐρχόμαστε ἐδῶ γιὰ νὰ τιμήσουμε τοὺς ἐπώνυμους καὶ τοὺς ἀνώνυμους ἥρωες, ποὺ πολέμησαν “ὡς λέοντες πῦρ πνέοντες”
“Ἡ Ἑλληνικὴ Κυβέρνηση νὰ στρέψει τὴν προσοχή της καὶ στὴν Βόρειο Ἤπειρο"
Ἀγρυπνία στὴν Ἱ. Μονὴ Μολυβδοσκεπάστου (14/8 βράδυ)
Ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών ΣΦΕΒΑ - Δελτίο Τύπου
ΜΝΗΜΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΜΠΟΣΤΙΤΣΑ ΚΟΡΥΤΣΑΣ