Το σχολείο των Αγίων Σαράντα κρατεί την παράδοση


Το σχολείο των Αγίων Σαράντα κρατεί την παράδοση

Είναι ο 24ος χρόνος που το ελληνικό σχολείο των Αγίων Σαράντα κρατεί την παράδοση. Κι όταν λέμε την παράδοση εννοούμε τον υψηλό αριθμό μαθητών που κάθονται στα θρανία των ελληνικών τάξεων από την πρώτη και ως την ένατη όλα αυτά τα 24 χρόνια.

Κι εφέτος, όπως μας ενημέρωσε η υποδιευθύντρια του σχολείου, που ασχολείται αποκλειστικά με το ελληνικό σχολείο, Άρτα Μπουζούκα, γράφτηκαν μέχρι τώρα στην πρώτη τάξη είκοσι μαθητές, περιμένοντας κι άλλους.  Έτσι ο συνολικός αριθμός των μαθητών, μέχρι τώρα, αγγίζει τους 180, ένα αριθμός που μπορεί  ν’ αυξηθεί.

Απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου, φυσικά, ξεχώριζε η πρώτη τάξη. Είκοσι μικρούληδές, με τους γονείς τους, δρασκέλησαν τον προαύλιο του μεγάλου σχολείου, με πάρα πολλούς μαθητές, και κάθισαν στην αίθουσα, που προορίζεται για την δική τους τάξη με δασκάλα την έμπειρη Βασιλική Ζαφειράτη.

Εφέτος, λέει η υποδιευθύντρια, καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, πάρθηκαν όλα τα μέτρα ώστε οι μαθητές να εφοδιαστούν με βιβλία. Αν θα εξαιρέσουμε τα επιστημονικά βιβλία, του νέου προγράμματος για την πρώτη, δεύτερη, έκτη και έβδομη, που είναι μεταφρασμένα και  εντός εβδομάδος θα παραδοθούν στα σχολεία μας, τα άλλα είδη είναι έτοιμα και θα μοιραστούν .

Το ελληνικό σχολείο των Αγίων Σαράντα είναι το μεγαλύτερο σε όλο τον βορειοηπειρωτικό χώρο. Κρατεί την παράδοση, όπως τονίσαμε.

Αυτό που έχουμε τονίσει και ξανατονίσει, αυτό που είναι καημός του κάθε γονέα, του κάθε μαθητή, μα και του κάθε Βορειοηπειρώτη, είναι η αμέλεια και η απόρριψη της πρότασης για ξεχωριστό κτίριο που να στεγάζονται μόνον οι ελληνικές τάξεις της πόλης αυτής.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Καλλιτέχνης με ψυχή
Ἄν μέ τέτοια καμώματα προσπαθεῖ ἡ Κυβέρνηση νά δημιουργήσῃ (ἀλλοίμονο!) «σχέσεις καλῆς γειτονίας» μέ τήν ἀδιόρθωτη Ἀλβανία, εἶναι μακρυά νυχτωμένη
Όταν τα αυτονόητα βαπτίζονται «κινήσεις καλής θέλησης»
Οδοιπορικό στα παράλια της Β. Ηπείρου
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα στις 4/2 και καλούμε όλους τους Έλληνες