Παρουσιάστηκε το ιστορικό πολιτικό βιβλίο του Αντ. Φούσα Β. ΗΠΕΙΡΟΣ- ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ- Τα Βαλκάνια στην προοπτική της Ευρώπης


Παρουσιάστηκε το ιστορικό πολιτικό βιβλίο του Αντ. Φούσα Β. ΗΠΕΙΡΟΣ- ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-  Τα Βαλκάνια στην προοπτική της Ευρώπης

 Στην  κατάμεστη αίθουσα της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα,  με προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικό πολιτισμικής ζωής της πρωτεύουσας, μα και  πολλών Βορειοηπειρωτών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα και άλλων που κατέβηκαν από τα πάτρια εδάφη, έγινε η παρουσίαση του νεοεκδοθέντου ιστορικοπολιτικού βιβλίου του  τέως Υπουργού σε τρεις κυβερνήσεις και πολλών ετών βουλευτής της ΝΔ για το νομό Ιωαννίνων, του γνωστού ποινικολόγου και αξιόλογου δικηγόρου Αντώνης Φούσα.

Με  συντονίστρια την πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Σοφία Βούλτεψη, εισηγήθηκαν για το βιβλίο ο τέως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Τέως Υπουργός Τύπου και βουλευτής Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο γνωστός Καθηγητής  Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος και ο Επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας Στέφανος Φούσας.  Παρέμβαση κάνανε ο πολιτευτής και γνωστός για τον αγώνα των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, Χαράλαμπος Καραθάνος και ο Κώστας Κυριακού, ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων με την περίφημη δίκη των πέντε της Ομόνοιας το 1994 στα Τίρανα, για την οποία ο κ. Φούσας αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο.

«Πρόκειται για εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη για το «Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα» από τη δημιουργία του μέχρι τις μέρες μας, που ρίχνει άπλετο φως σε ένα ηπειρωτικό κομμάτι, τη Βόρειο Ήπειρο και τους κατοίκους της. Μια εργασία που αποσκοπεί στην αφύπνιση του ευρύτερου ελληνισμού, που προβληματίζεται διότι δεν υπάρχει ή υπάρχει ελλιπής  ενημέρωση για το θέμα και αγωνιά ο συγγραφέας να μην ξεχαστεί το εθνικό αυτό πρόβλημα, σε καιρούς μάλιστα πολύ δύσκολους, που λεηλατούνται ακόμη και οι ιστορικές μνήμες», αναφέρει ανάμεσα στ’ άλλα ο γνωστός φιλόλογος και πρόεδρος του ΙΒΕ, Νίκος Υφαντής, στη θέση του προλόγου.

Ο κ. Φούσας διευκρίνισε την διαφορά μεταξύ των τουρκοτσάμηδων, για τους οποίους  φέρνει γνήσιά ντοκουμέντα και αποδείξεις, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, για την συνεργασία τους με τους Γερμανο-ναζίστες, και των άλλων κατοίκων της Θεσπρωτίας, των Αρβανιτών και των Αλβανών και της ιδέας πως δεν άνοιξε η Ελλάδα τα σύνορα, διότι η Ελλάδα ποτέ δεν τα έχει κλείσει αυτά.

Η έκδοση του πολυσέλιδου βιβλίου έγινε από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.

Σύντομα το βιβλίο αυτό του κ. Φούσα θα παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Β. Παπαχρήστος

Παρουσιάστηκε το ιστορικό πολιτικό βιβλίο του Αντ. Φούσα Β. ΗΠΕΙΡΟΣ- ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-  Τα Βαλκάνια στην προοπτική της ΕυρώπηςΕίσοδος μελών:
  
Τιμήθηκε η Επέτειος Αυτονομίας Β. Ηπείρου στο Δελβινάκι
ΕΚΔΗΜΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ
Χαράλαμπος Κίτσιος: ο αντιφρονών ελληνοδιδάσκαλος που συνεχίζει να προσφέρει
Νέα σχεδιαζόμενη "βόμβα" μεγάλης ἰσχύος στὰ σύνορά μας ἀπὸ τὴν Ἀλβανία
18 Απριλίου 1994: η νύχτα θρίλερ, που οδήγησε 300 Βορειοηπειρώτες στα κρατητήρια