Να θυμούμαστε την πορεία της οργάνωσής μας, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: η Γ' Γενική Συνδιάσκεψη


Να θυμούμαστε την πορεία της οργάνωσής μας, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: η Γ' Γενική Συνδιάσκεψη

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 1996 διεξήχθη στην πόλη των Αγ. Σαράντα η τρίτη Γενική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΜ) ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από 235 τοπικές οργανώσεις κοινοτήτων και συνοικιών απ’ όλα τα παραρτήματα των Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Αργυροκάστρου, Τιράνων, Κορυτσάς και Αυλώνας,

Τέσσερις υποψήφιοι έδωσαν την μάχη για το χρίσμα του Γενικού Προέδρου, που εκλέγεται απευθείας από την Γενική Συνδιάσκεψη, κερδίζοντας τον θώκο ο Γιώργος Λαμποβιτιάδης με 172 ψήφους.

Η Συνδιάσκεψη ανέδειξε το νέο 45μελές Γενικό Συμβούλιο, το οποίο στην πρώτη του συνεδρίαση έκλεξε το Γενικό Προεδρείο από 13 άτομα με τους: Γιώργο Λαμποβιτιάδη,  Γ.  Πρόεδρος, Βαγγέλη Ντούλε  και Ανδρέα Μάρτο,  Αντιπρόεδροι, Βαγγέλη Παπαχρήστο, Γ. Γραμματέας, Θωμά Μήτσιο, Απόστολο Λιάκο, Σωτήρη Κυριαζάτη, Μιχάλη Τσιάβο, Γιάννη Γιάννη, Ορφέα Μπέτση, Μιχάλη Μποζιώρη, Γαρουφαλλιά Νότη και Μιχάλη Νάτσιο μέλη.

Έκλεξε συνάμα και τις Ειδικές Επιτροπές, όπως: Πολιτική επιτροπή, Ανάπτυξης,  Κουλτούρας & Ιστορικών ερευνών,  Παιδείας, Καταστατικού και Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που προβλήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν κατά την περίοδο της δίχρονης θητείας το σοβαρότερο ήταν η σταθερότητα και η τάξη στο χώρο της Ελληνικής μας Κοινότητας, η ασφάλεια των μελών από τις ταραχές του 1997, θύματα της οποίας υπήρχαν και στον δικό μας χώρο.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Τιμήθηκε η Επέτειος Αυτονομίας Β. Ηπείρου στο Δελβινάκι
ΕΚΔΗΜΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ
Χαράλαμπος Κίτσιος: ο αντιφρονών ελληνοδιδάσκαλος που συνεχίζει να προσφέρει
Νέα σχεδιαζόμενη "βόμβα" μεγάλης ἰσχύος στὰ σύνορά μας ἀπὸ τὴν Ἀλβανία
18 Απριλίου 1994: η νύχτα θρίλερ, που οδήγησε 300 Βορειοηπειρώτες στα κρατητήρια