Η Οργάνωση Αλληλεγγύης Γιατρών στη Βόρεια Ήπειρο


Η Οργάνωση Αλληλεγγύης Γιατρών στη Βόρεια Ήπειρο

Το Γεωργουτσάτες, το κέντρο του Δήμου Δρόπολης, διάλεξε η Οργάνωση Αλληλεγγύης Γιατρών  από τον ελλαδικό χώρο, για να τελέση  μια ακόμα δραστηριότητα, εκτός απ’ αυτές στον ελλαδικό χώρο. Μια επιστημονική  Ημερίδα αφιερωμένη στην πρόληψη, ένα από τα σημαντικότερα έργα της πολιτείας. 

Με την παρουσία διαφόρων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Δρόπολη και τους Αγίους Σαράντα,  του Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου Σεβασμιότατου Δημήτριου, του πρώην βουλευτή και Υπουργού Αντώνη Φούσα, του Δημάρχου Δρόπολης Αχιλλέα Ντέτσικα, του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη, του βουλευτή Βαγγέλη Τάβου, του πρώην βουλευτή και Υφυπουργού Σπύρου Ξέρρα, του πρώην Γενικού Πρόεδρου Ομόνοιας Σωτήρη Κυριαζάτη και πολλών  άλλων προσωπικοτήτων από τον Ελλαδικό χώρο, με τον συντονισμό του Πρόεδρου Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Φούσα, πραγματοποιήθηκε η Ιατρική Επιστημονική Ημερίδα στην αίθουσα του Δημαρχείου για την πρόληψη.

Χαιρέτησαν την πρωτοβουλία αυτή της Οργάνωσης Αλληλεγγύης, που αγκαλιάστηκε από το Σύλλογο Γιατρών Αθηνών, την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου, ο κ. Α. Φούσας, ο Σεβασμιότατος Δημήτριος, ο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Μπωροδήμος, με καταγωγή από τη Χιμάρα, όπως δήλωσε ο ίδιος και νιώθει υπερήφανος, ο κ. Καψάλης, ο Δήμαρχος Δρόπολης, ο κ. Ξέρρας και ο κ. Κυριαζάτης.

Ακολούθησαν οι επιστημονικές εισηγήσεις: «πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων», «το γλαύκωμα και ο καταρράκτης», από την γιατρό οφθαλμίατρο Βάια Ρούντου-Υφαντή, «Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία προστάτη», από τον χειρούργο ουρολόγο Ζήκο Λιάμη, «οδοντιατρική πρόληψη» και «χρήση  -κατάχρηση του διαδικτύου», «οξύ έμφραγμα καρδιολογίας», από τον καρδιολόγο Στέφανο Φούσα.

Ο κάθε γιατρός, στο είδος του, εξέτασε διαφόρους ασθενείς και παραδόθηκε φαρμακευτικό υλικό που θα διαχειριστεί η Ιερά Μητρόπολη.

Η επόμενη δραστηριότητα, όπως επισημάνθηκε, θα είναι η πόλη των Αγίων Σαράντα.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Τιμήθηκε η επέτειος αναγνώρισης της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου την Κυριακή 12/5 στο Δελβινάκι
12 Μαΐου στο Δελβινάκι: τιμάμε την επέτειο Αυτονομίας της Β. Ηπείρου
Δελτίο Τύπου Μητροπολίτου ΑΝΔΡΕΟΥ γιὰ τὶς περιουσίες τῶν Χειμαρριωτών
“Ἀνέστη Χριστὸς καὶ πεπτώκασι δαίμονες”
Γρηγόριος Δρόσος: επίτιμος Δημότης Δήμου Φοινικαίων, ο δάσκαλος που αψήφησε την δικτατορία