Ανακοίνωση-διαμαρτυρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς για το βιβλίο κατά του Αγ. Κοσμά και του Αρχιεπισκόπου


Ανακοίνωση-διαμαρτυρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς για το βιβλίο κατά του Αγ. Κοσμά και του Αρχιεπισκόπου
Σχόλιο ΣΦΕΒΑ: συγχαίρουμε και στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στη νεολαία της Κορυτσάς που με σθένος υπερασπίζεται την Πίστη και τον Ελληνισμό.
Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά από την έκδοση βιβλίου με τίτλο: «Δαίμονες εν ράσω» κα εξώφυλλο τον Άγιο Κοσμά και τον  Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.
Η ανακοίνωση:

Νεολαία «Ομόνοιας» Παράρτημα Κορυτσάς
Δελτίο Τύπου
Κορυτσά στις 20 11 2017
Εμείς, η Νεολαία της  Εθνικής Δημοκρατικής Ένωσης Ομόνοια, παράρτημα Κορυτσάς, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία, αγανάκτηση και περιφρόνηση σχετικά   με μια έκδοση που παρουσιάστηκε στην έκθεση βιβλίου στα Τίρανα, καθόλου άξιας για την κοινωνία στην οποία ζούμε,  και συγχρόνως  έντονα προσβλητικής προς την ορθόδοξη κοινότητα και υποκινήτρια της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.
Να τολμάς σήμερα, σ’ ένα κόσμο, με ευαίσθητες διαθρησκευτικές  ισορροπίες, που έχουν τάση εύκολης διαταραχής,  να προσβάλλεις αγίους αλλά και τον θρησκευτικό ηγέτη μας, τον ιερό και σεβαστό Αρχιεπίσκοπο μας, ηγέτη της ορθόδοξης κοινότητας στην χώρα μας, και συγχρόνως  μία παγκόσμια αναγνωρισμένη και σεβαστή θρησκευτική προσωπικότητα,  αποτελεί όχι μία φθηνή προσβολή, απεχθέστατη παρεμβολή, αλλά και σκόπιμη υποκίνηση και χρήση της γλώσσας με στόχο  την προώθηση του διαθρησκευτικού  μίσους.
Εμείς σήμερα ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία, όπου ελεύθερα ασκούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα,  και φυσικά ευσυνείδητα και ορκισμένοι στην   ορθόδοξη πίστη μας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει στις προσδοκίες μας, να καταπατά  τα θρησκευτικά μας δικαιώματα και να τινάξει στο αέρα την θρησκευτική μας συμβίωση, δοκιμασμένη ανά τα χρόνια.
Μας πίκρανε η προκλητική αδιαφορία των κρατικών αρμόδιων οργάνων,  στάση των διοργανωτών της έκθεσης, σε σχέση με το δήθεν  λογοτεχνικό αυτό έργο,  που είναι πολύ συμβιβαστική και απαράδεκτη από κάθε άποψη.
Κανένας δεν μπορεί να μας διχάσει. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και πεπεισμένοι στο δρόμο της θρησκευτικής μας πίστης. Εμείς είμαστε ανεκτικοί, συνεργάσιμοι  και ειρηνικοί, εμείς προβάλλουμε τις παγκόσμιες αξίες τους χριστιανισμού και θέλουμε να τις μετατρέψουμε σε θεμέλια της καθημερινής μας ζωής.
(αναδημοσίευση από http://www.pelasgoskoritsas.gr/)
Είσοδος μελών:
  
Τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου Κονίτσης Σεβαστιανού
Η Αγωνία του Σεβαστιανού και οι αγώνες των Βορειοηπειρωτών - ομιλία Κ. Χολέβα στο μνημόσυνο του Σεβαστιανού
Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Κατσίφα στήν Κύπρο
Εἰς Μνημόσυνον Kωνσταντίνου Κατσίφα καί Σταύρου Γκούτζου – Μαρτυρολογίου Βορείου Ἠπείρου συνέχεια….
Πρόσκληση για το μνημόσυνο του Σεβαστιανού, Αρχηγού του σύγχρονου Αγώνα για τη Β. Ήπειρο, στην Αθήνα στις 9/12