'Ενας χρόνος από την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών


Τα   Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης χαιρετίζουν την  4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στους Ψαράδες των Πρεσπών την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, στον ίδιο τόπο που βρισκόμαστε σήμερα , μία κυβέρνηση που εξυπηρετούσε αλλότρια συμφέροντα, και  ένας υπουργός εξωτερικών που έδρασε αντίθετα με την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, υπέγραψαν μπροστά σε ελάχιστους θλιβερούς ομοϊδεάτες τους, την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς την παρουσία των Μακεδόνων. Λίγα χιλιόμετρα ανατολικά η διαμαρτυρία του  ελληνικού λαού, αντιμετωπιζόταν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με  άγρια βιαιότητα, άφθονη ρίψη  χημικών  και νοοτροπία απολυταρχικών καθεστώτων.

Σήμερα οι αληθινοί Μακεδόνες και όλος ο ελληνισμός,  βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος, τόσο στις πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας και στην τωρινή και την μελλοντική κυβέρνηση όσο και στις δυνάμεις εκείνες στο εξωτερικό, που βιάζοντας την ιστορική αλήθεια, οδήγησαν τους εδώ  εντολοδόχους τους στην υπογραφή της συμφωνίας.

  1. Δεν δεχόμαστε την εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που είναι συνυφασμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του γένους μας σε αλλότριους πλαστογράφους.
  2. Θεωρούμε απαράδεκτη την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας,  στους σλάβους επιβουλείς , καθώς επιτρέπει ακριβώς  μελλοντικές διεκδικήσεις.
  3. Ο αγώνας μας δεν θα θεωρηθεί ολοκληρωμένος μέχρις ότου καταπέσει  η ανιστόρητη και άθλια συμφωνία της 17ης Ιουνίου 2018. Για το σκοπό αυτό, προ των εκλογών,  ζητάμε την σαφή και ξεκάθαρη δέσμευση όλων των πολιτικών δυνάμεων.
  4. Ως Χριστιανοί με βαθειά πίστη στον Ήλιο της Δικαιοσύνης, τον Ιησού Χριστό, έχουμε ακράδαντη πεποίθηση ότι παρά την φαινομενική επικράτηση του ψεύδους έναντι της αλήθειας, στο τέλος η δικαιοσύνη  θα επικρατήσει, η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων και η διαχρονική επιβουλή ενάντια στην εδαφική και πολιτισμική ακεραιότητα της Μακεδονίας θα αποτελέσει θλιβερή ανάμνηση. Ως τότε όλοι οι Μακεδόνες, όλος ο Ελληνισμός, θα είμαστε στις επάλξεις!

Τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Είσοδος μελών:
  
Εθνική επέτειος 28ης Οκτωβρίου 2019. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ, ΠΑΡΩΝ ή ΑΠΩΝ;
“Ὁ Κων/νος Κατσίφας δὲν πέθανε. Ζεῖ στὶς καρδιὲς τῶν Ἑλλήνων ὅπου γῆς”
Μνημόσυνα στον Ελλαδικό χώρο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα
Ο Θύμιος Λιώλης στη Μακεδονία (με την ευκαιρία των 115 χρόνων του θανάτου Παύλου Μελά)
15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΟΜΗΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ- ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ