Ενότητα, το μήνυμα στην επετειακή εκδήλωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνικού Κόμματος –ΜΕΓΚΑ


Ενότητα, το μήνυμα στην επετειακή εκδήλωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνικού Κόμματος –ΜΕΓΚΑ

Την ένατη επέτειο από την ίδρυσή του και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε το κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον (ΕΕΜΜ-MEGA), στο Καραχάτζι του Δήμου Φοινικαίων, εκεί που ιδρύθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2010.

Το εξοχικό των αδερφών «Ζαφείρη» έχει κατακλειστεί από δεκάδες οπαδούς από τις πόλεις και τις κοινότητες Δελβίνου και Αγίων Σαράντα, στις οποίες το κόμμα αυτό έχει μεγαλύτερη πρόσβαση. Τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο τέως Υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστος, ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας, η Πρόεδρος Διεύθυνσης Μειονοτήτων στα Τίρανα Κωνσταντίνα Βεζιάνη, ο αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Σαράντα, ο αντιπεριφερειάρχης Αγίων Σαράντα Α. Γκούρμα και άλλοι.

Μετά τον ψαλμό του ελληνικού και αλβανικού ύμνου οι σεβαστοί πατέρες ευλόγησαν και έκοψαν την πρωτοχρονιάτική πίττα.

Μεστή και με μήνυμα ενότητας ήταν η ομιλία του πρόεδρου του κόμματος Χρήστου Κίτσιου, όπου ανάμεσα στ’ άλλα ανάφερε: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε εντός χώρας, ως ένα κόμμα καθαρά ελληνικό, και εκτός χώρας, λόγω της διστακτικότητας στην αναγνώριση και υποστήριξή του, έχει μια πλούσια διαδρομή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Σκοπός του κόμματος να νοικοκυρέψει τον τόπο, ν΄ αλλάξει η πορεία  προς το καλύτερο έχοντας στο επίκεντρο την προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Βορειοηπειρωτών.  Δεν μπορεί  την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής να δολοφονούν εν ψυχρώ, όπως έγινε με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες, να βεβηλώνουν προτομές και μνημεία  της δικής μας ιστορίας και πολιτισμού, να σβήνουν τις ελληνικές πινακίδες. Δώσαμε τις δικές μας προτάσεις στα πλαίσια της χάραξης του νόμου των Μειονοτήτων από την αλβανική κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς δεν πάρθηκαν υπόψη από την Ειδική Επιτροπή. Συμμετείχαμε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις κερδίζοντας το 2015 και το Δήμο της Φοινίκης, όπως είμαστε έτοιμοι ν’ αναμετρηθούμε στις προσεχής τοπικές εκλογές. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για μια ενότητα αξιών και όχι για  βόλεμα προσώπων…».

Το μήνυμα της ενότητας ήταν στο επίκεντρο όλων  των καλεσμένων που χαιρέτησαν. Μια ενότητα για την οποία έχει τόσο πολύ ανάγκη ο τόπος, για μια ενότητα αξιών και όχι βολέματος, μια  ενότητα που μπορείς να πας στις εκλογικές αναμετρήσεις, να αντισταθείς στα τεκταινόμενα  των καιρών και να διεκδικήσεις τα δικαιώματα και ελευθερίες σου. 

Μόνον ενωμένοι θα δώσετε τον αγώνα για να κρατήσετε την θρησκεία, την οικογένεια και τον ελληνισμό, ανάφερε ο κ. Μπέζας και πως η μνήμη του δολοφονημένου Κατσίφα να είναι οδηγός στην ενότητα αυτή. Τέτοιου είδους μήνυμα πέρασαν στο χαιρετιστήριό τους και ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, οι δήμαρχοι Φιλιατών και Φοινικαίων Σπύρος Παππάς και Λεωνίδας Χρήστος, ο  αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας, η Πρόεδρος Διεύθυνσης Μειονοτήτων  Κωνσταντίνα Βεζιάνη και ο τέως πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παππάς.

Με τις χορευτικές επιδείξεις των μαθητών του Μουρσίου και της Λιβαδειάς και του λαϊκού ξεφαντώματος, ολοκληρώθηκε η πανηγυρική αυτή εκδήλωση.

Βαγγέλης Παπαχρήστος





Είσοδος μελών:
  
Ἀγρυπνία στὴν Ἱ. Μονὴ Μολυβδοσκεπάστου (14/8 βράδυ)
Ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών ΣΦΕΒΑ - Δελτίο Τύπου
ΜΝΗΜΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΜΠΟΣΤΙΤΣΑ ΚΟΡΥΤΣΑΣ
Αγρυπνία στη Θεσσαλονίκη 19 Ιουνίου 2019
'Ενας χρόνος από την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών