ΣήμεραΣήμερα ο μονοκομματισμός του κομμουνιστικού κόμματος εξέλιπε δυστυχώς όμως τη θέση του έχει πάρει ο μισελληνισμός σύσσωμης της Αλβανικής ηγεσίας. Η κατάσταση του Ελληνισμού παραμένει και σήμερα τραγική. H Ορθοδοξία εμποδίζεται να αναπτυχθεί. H Ελληνική Παιδεία διώκεται, κλείνουν τα Σχολεία, όσα λειτουργούν αλβανοποιούνται, δάσκαλοι απειλούνται και διώκονται για να μη διδάσκουν Ελληνική γλώσσα. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Βορειοηπειρώτες απολύονται από τις δουλειές τους, ληστοσυμμορίες και παρακρατικοί μηχανισμοί κλέβουν, καταστρέφουν, τρομοκρατούν, σκοτώνουν.

Η αλβανική αστυνομία σκοτώνει εν ψυχρώ γέροντες, κυνηγά μικρά παιδιά, συλλαμβάνει και φυλακίζει απρόκλητα νεαρούς Έλληνες. Μεταφέρονται έποικοι από το Κοσσυφοπέδιο και καταλαμβάνουν δουλειές, περιουσίες, σπίτια των Βορειοηπειρωτών που ζουν προσωρινά στην Ελλάδα. Το αλβανικό κράτος μετέρχεται κάθε μέσο ώστε να διώξει τους Έλληνες από τη Β. Ήπειρο και το έχει σχεδόν καταφέρει, η Β. Ήπειρος κοντεύει να ερημώσει...

Οι Βορειοηπειρώτες όμως αγωνίζονται, αντιστέκονται, θα νικήσουν: στηρίζουν τον Αρχιεπίσκοπό τους και αγωνίζονται για το κτίσιμο των εκκλησιών και την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας τους, αναδεικνύουν Έλληνες Δημάρχους, Επάρχους, Νομάρχες, απαιτούν αναγνώριση της Ελληνικότητάς τους (Χιεμάρρα). Συνειδήσεις που τις προηγούμενες δεκαετίες έχασαν την εθνική τους αυτοσυνειδησία αναζητούν τώρα τις Ελληνικές τους ρίζες. Λειτουργούν φροντηστήρια Ελληνικής γλώσσας. Μέσα σε σπίτια, αποθήκες ακόμα και Εκκλησίες τα μικρά Ελληνόπουλα μαθαίνουν τη γλώσσα, την Ιστορία, την πίστη τους. Απαιτούν τα διακιώματά τους: πραγματική θρησκευτική ελευθερία, ελληνική παιδεία όπου κατοικούν Έλληνες, ελεύθερη πολιτική έκφραση, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Κυρίως όμως αγωνίζονται και απαιτούν: στο όνομα των αγώνων και της αυτοσυνειδησίας τους, στο όνομα της Διεθνούς έννομης τάξης και των διεθνών συνθηκών, στο όνομα της ειρήνης στην περιοχή και της συνεργασίας με τους Αλβανούς: απαιτούν ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΑΣΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ εκπαιδευτική, πολιτιστική, διοικητική στα πλαίσια του αλβανικού κράτους. ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ με ειρηνικά μέσα και δημοκρατικές διαδικασίες. Χρέος δικό μας, του Ελλαδικού Μητροπολιτικού Κέντρου, να στηρίξουμε τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να μείνει στις εστίες του και να αναπτυχθεί ελεύθερα και δημοκρατικά όπως αυτός θέλει και όπως επιτάσσει η ιστορία του. Φώτο: Άρτα Αυλώνος, Ι.Ν. Αγίας Κυριακής: φροντιστήριο - κρυφό σχολειό 23 / 23 Είσοδος μελών:
  
Δεκαπενταύγουστος: Ἕνας θάνατος πού πανηγυρίζεται!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΦΕΒΑ 2022
Πρόσκληση για παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη - 1 Ιουνίου
Εκδημία του Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου
Δελτίο Τύπου, Ομιλία και Ψήφισμα Εκδηλώσεων της Επετείου Αυτονομίας της Β. Ηπείρου