Στοχοποίηση Γρ. Καράμελου - είναι απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα να ενδιαφερθεί για την Κορυτσά


Στοχοποίηση Γρ. Καράμελου - είναι απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα να ενδιαφερθεί για την Κορυτσά

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην ελληνική κοινότητα της Κορυτσάς τις τελευταίες ημέρες, μετά τις καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή της περιοχής Γρηγόρη Καράμελου, για στοχοποίησή του από ακραίους κύκλους. 

Ο κ. Καράμελος παρεμβαίνει συχνά στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα, των πολιτών ελληνικής καταγωγής που διαβιούν στην περιοχή της Κορυτσάς, μιας περιοχής με  πλούσια ιστορία ελληνικής παιδείας και πολιτισμού.

Οι παρεμβάσεις του αυτές προκαλούν συχνά την μήνι γνωστών σωβινιστικών κύκλων , που θέλουν να περιορίσουν την ελληνική μειονότητα μόνο στις αναγνωρισμένες από την εποχή του Χότζα μειονοτικές ζώνες Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα. Μετά από μία πρόσφατη συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση, στην οποία έλαβε μέρος ο κ. Καράμελος, έγινε δέκτης για πολλοστή φορά,  επιθέσεων, απειλών και εκβιασμών για τις θαρραλέες τοποθετήσεις του. Για τις απειλές αυτές απευθύνθηκε ήδη στην αστυνομία.

Επιπλέον στην περιοχή έχει επικρατήσει  η αίσθηση ότι η πατρίδα Ελλάδα έχει ξεχάσει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες της Κορυτσάς καθώς λόγω της υγειονομικής κατάστασης είναι αποκλεισμένοι από την πρόσβασή τους στην Ελλάδα. Αν υπάρχει ανάγκη να έρθουν στην χώρα μας,  είναι αναγκασμένοι να το κάνουν είτε μέσω Κακαβιάς, είτε μέσω Σκοπίων επιβαρυνόμενοι με 5 ώρες επιπλέον ταξιδιού με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτό.

Είναι απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα να δείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για την Κορυτσά παρεμβαίνοντας στις αλβανικές αρχές για να εξασφαλιστεί ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων των ομογενών μας αλλά και να ανοίξει το συντομότερο η συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής, για να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίες οι Έλληνες πολίτες (με δελτίο ταυτότητας και  Α.Φ.Μ.) που διαβιούν εκεί.

ΣΦΕΒΑ, 17/6/2021

Είσοδος μελών:
  
Πρόσκληση για παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη - 1 Ιουνίου
Εκδημία του Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου
Δελτίο Τύπου, Ομιλία και Ψήφισμα Εκδηλώσεων της Επετείου Αυτονομίας της Β. Ηπείρου
Επέτειος Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου: εκδήλωση στο Δελβινάκι
Η Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως τιμά την Επέτειο Αυτονομίας της Β. Ηπείρου