Κανών Παρακλητικός, στους εν Βορείω Ηπείρω Αγίους


   Χοροστατεί ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
   Ψάλλει ο μοναχός ΑΝΤΙΠΑΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΤΗΣ συνοδεία ισοκρατήματος

   «Συναγωνίσασθαι ημίν εν ταις προσευχαίς υπέρ ημών προς τον Θεόν. Μιμνήσκεσθε των δεσμίων ως συνδεδεμένοι, των κακουχουμένων ως και αυτοί όντες εν σώματι».

Αγωνιστήτε μαζί μας με τις προσευχές που θα κάνετε για μας στο Θεό. Να θυμάστε, τους φυλακισμένους, σαν νάστε και σεις δεμένοι μαζί μας, με τις αλυσίδες της φυλακής. Να θυμάστε όσους ταλαιπωρουνται και υποφέρουν, καθόσον και σεις έχετε σώμα φθαρτό και ξέρετε από ανθρώπινο πόνο· ίσως αύριο ναστε σεις στη θέση μας).

Ο Παρακλητικός Κανών στους εν Βορείω Ηπείρω Αγίους είναι ποίημα του Μοναχού Γερασίμου Μικρογιαννανίτου.

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Συνοδική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και εκδόθηκε και σε ιδιαίτερο τεύχος, σχήματος τσέπης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ, ο οποίος και χοροστατεί. Η μελοποίηση έγινε από τον κ. Αβραάμ Ευθυμιάδη, Μουσικοδιδάσκαλο του Οικομενικού Πατριαρχείου, καθ’ υπαγόρευση του Μοναχού Αντίπα Δοχειαρίτου, ο οποίος και ψάλλει συνοδεία ισοκρατήματος. Η ηχογράφηση έγινε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1988)

Η κασσέτα ήχου