1η Απριλίου 1955: Αιώνια Φλόγα Ελευθερίας


1η Απριλίου 1955: Αιώνια Φλόγα Ελευθερίας

Η 1η Απριλίου 1955, επέτειος ενάρξεως του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, αποτελεί κορυφαία έκφραση της ματωμένης ιστορικής πορείας της Ελληνικής Μεγαλονήσου Κύπρου. Μιας πορείας που σκοπούσε αταλάντευτα ως ποθητό της τέρμα την αποτίναξη της αγγλικής αποικιοκρατίας και την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα.

          Σε πόλεις και βουνά, στα δεσμωτήρια και τις αγχόνες, στο Μαχαιρά, στο Λιοπέτρι και το Δίκωμο, η μαχόμενη Ελληνική ψυχή νίκησε το σίδερο, η Πίστη νίκησε την ιταμότητα.

          Οι πολιτικές σκοπιμότητες που αποτυπώθηκαν στις αντεθνικές συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου δεν μπορούν να κηλιδώσουν τον ανόθευτο και κρυστάλλινο αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για Ένωση και μόνο Ένωση!

          Η εθνική ήττα του 1974 εξακολουθεί μέχρι σήμερα να βαραίνει καταθλιπτικά τον ορίζοντα της Κύπρου μας, την ώρα που ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας αμφισβητεί απροκάλυπτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της ήδη κολοβωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.           

          Μέσα στο πλαίσιο αυτό, το πνεύμα των αλησμόνητων αγωνιστών της ΕΟΚΑ αποτελεί το μόνο οδοδείχτη στους νέους αγώνες που απαιτούνται για την εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

          Με αφορμή τη μεγάλη επέτειο, η ΣΦΕΒΑ απευθύνει στους αδελφούς μας Κυπρίους θερμό εθνικό χαιρετισμό και δηλώνει πως δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σημαίνει Γαλανόλευκη στον Πενταδάκτυλο, στον Απόστολο Ανδρέας, στις ακτές της Κερύνειας!

Αθήνα, 30/3/2018

Το ΚΔΣ της ΣΦΕΒΑ

1η Απριλίου 1955: Αιώνια Φλόγα ΕλευθερίαςΕίσοδος μελών:
  
Σύνοψη θεμάτων του Βορειοηπειρωτικού - Εισήγηση ΚΑΒΗ στον ΟΑΣΕ
Συνέχεια της αναλγησίας της Αλβανίας για την παιδεία των Βορειοηπειρωτών
Σεμινάριο στελεχών ΣΦΕΒΑ
Πανεθνικό Συλλαλητήριο για τη Μακεδόνια - Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
Αγρυπνία για την Πατρίδα μας και τα Εθνικά μας θέματα