Ο Δήμος Φοινικαίων κοντά στους εγκλωβισμένους δημότες


Ο Δήμος Φοινικαίων κοντά στους εγκλωβισμένους δημότες
Ο Δήμος Φοινικαίων κοντά στους εγκλωβισμένους δημότες

Έκλεισε μήνας που, όπως παντού, και οι κάτοικοι των κοινοτήτων στο Δήμο Φοινίκης είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, λόγω της πανδημίας του κορονωϊού. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με  τέτοιες καταστάσεις και τόσο απελπιστικές στιγμές, σ’ έναν καιρό που, επί το πλείστων, οι εγκλωβισμένοι είναι τρίτης ηλικίας.

Τα μέτρα που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας είναι αυστηρά. Ιδίως για την τρίτη ηλικία που πρέπει να μείνει στο σπίτι και η παράβαση τιμωρείται με τρεις μήνες αφαίρεσης της σύνταξης.

Το ερώτημα είναι, ποιος θα μεριμνήσει γι’ αυτούς, για να τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα του πρωθυπουργού; Τα παιδιά τους, οι δικοί τους είναι στην Ελλάδα και δεν μπορούν να βοηθήσουν. Τότε;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε το Συμβούλιο του Δήμου, με τον Δήμαρχο Χρήστο Κίτσιο.

Συγκροτήθηκε επιτελείο, πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα, για να ελαφρύνουν και να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους κατοίκους.

Στάλθηκαν βοήθειες με δέματα τροφίμων σε 200 άπορες οικογένειες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτές τις μέρες, μας ενημερώνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ζήσος Λούτσης, θ’ αρχίσει η δεύτερη φάση διανομής επισιτιστικής βοήθειας.

Οι συντάξεις των ηλικιωμένων πηγαίνουν σε κάθε σπίτι, όπως και η χορήγηση φαρμάκων. Και να μην ξεχνούμε πως η γεωγραφική άπλα του δήμου είναι πολύ μεγάλη, ορεινή και δύσκολη και απαιτεί πολλά έξοδα. Αν και αναγγέλθηκε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση  παραχώρησε στην Αλβανία μερικά εκατομμύρια για την αντιμετώπιση του κορονωϊού, στο Δήμο Φοινίκης δεν έφτασε ούτε μία δεκάρα και όλα τα έξοδα αντιμετωπίζονται  από τα αποθέματα του Δήμου.

Τηλέφωνα βάλθηκαν στη διαθεσιμότητα των δημοτών και το Επιτελείο ανταποκρίνεται και βοηθάει του χρονιαίους παθόντες μετακομίζοντάς τους στα νοσοκομεία ή για διάφορες εξετάσεις.

Έγινε η απολύμανση των εκπαιδευτικών και υγειονομικών  κτηρίων καθώς και  όλων των πολυσυχνάζοντων χώρων.

Αν οι δημότες, αυτές τις δύσκολες στιγμές νιώθουν ανακούφιση από το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση του Δήμου,  όμως νιώθουν φοβία από τις ληστείες και διαρρήξεις των κατοικιών τους από τους κακοποιούς. Ήταν ένοπλοι οι ληστές στη Φοινίκη που λεηλάτησαν ηλικιωμένο ζευγάρι. Ήταν καλά οργανωμένοι και με αμάξια οι ληστές που αφαίρεσαν όλα τα οικιακά σκεύη και όλα τα έπιπλα από τα σπίτια του Σ. Κ. και Κ. Κ. στη Ραχούλα.

Οι κακοποιοί φθάσανε στο σημείο ν’ αχρηστέψουν το αμάξι του Δήμαρχου Χρήστου Κίτσιου, κόβοντας το τιμόνι και τα λάστιχα, τα οποία μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του Δημάρχου, ενώ η αστυνομία «συνεχίζει τις έρευνες, για να αντιμετωπίσεις τους ληστές και τους κακοποιούς». ‘Η όπως γράφει ένας καλός φίλος Αλβανός δημοσιογράφος, που αναφέρετε στην ληστεία αυτή: «Οι πολίτες στην απομόνωση και οι ληστές ελεύθεροι».

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Είσοδος μελών:
  
Ἀνησυχίες γιὰ τὴν νέα ὀδυνηρὴ ἔκπληξη σχετικὰ μὲ τὴν Ναυτικὴ συνεργασία Ἀλβανίας - Τουρκίας
Τιμήθηκε η Επέτειος Αυτονομίας Β. Ηπείρου στο Δελβινάκι
ΕΚΔΗΜΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ
Χαράλαμπος Κίτσιος: ο αντιφρονών ελληνοδιδάσκαλος που συνεχίζει να προσφέρει
Νέα σχεδιαζόμενη "βόμβα" μεγάλης ἰσχύος στὰ σύνορά μας ἀπὸ τὴν Ἀλβανία