Τιμές και προσκύνημα στην προτομή του Εθνομάρτυρα Σωτήρη Σκεύη


Τιμές και προσκύνημα στην προτομή του Εθνομάρτυρα Σωτήρη Σκεύη

Προσκύνημα και τιμές κι εφέτος στην προτομή του Εθνομάρτυρα Σωτήρη Σκεύη στη γενέτειρά του τα Καλύβια Πασά.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Φοινίκης, την προηγούμενη χρονιά, έγιναν τα εγκαίνια της προτομής του Εθνομάρτυρα Σωτήρη Σκεύη, καθώς και η απονομή του τίτλου: «Επίτιμος Δημότης Δήμου Φοινίκης».

Εφέτος η αναφορά στο Εθνομάρτυρα έγινε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων νομών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, του πρόεδρού του κ. Γιώργου Ζαφειράτη.

Συγγενείς, φίλοι της οικογένειας και χωριανοί συγκεντρώθηκαν γύρω από την προτομή του δικού τους Ανθρώπου και του δικού μας Εθνομάρτυρα. Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Σαράντα Γιώργος Μήτρος, ο πρόεδρος των Παλαίμαχων της περιοχής Ηλίας Καλαντζής, ο τέως Γενικός Πρόεδρος της Ομονοίας Λεωνίδας Παππάς. Η εκδήλωση άρχισε με το τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του  από τον πατήρ Χρήστο Παππά. Συνέχισε με την  κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της οικογένειας, του Δημάρχου, του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων και των παλαίμαχων. Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων Γιώργου Ζαφειράτη, του ανιψιού του Εθνομάρτυρα Χρήστου Μπούντρη, ο χαιρετισμός του Δημάρχου Λεωνίδα Χρήστου, του προέδρου των παλαίμαχων Ηλία Καλαντζή και του πρώην προέδρου Ομονοίας Λεωνίδα Παππά.

Την επόμενη χρονιά, τόνισε ο Δήμαρχος, το προσκύνημα και οι τιμές  στον Εθνομάρτυρα της Ε. Ε. Μειονότητας Σωτήρη Σκεύη, θα γίνουν στην ανακαινισμένη πλατεία που φέρνει το όνομά του. Θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες του νέου Ναού Αγίου Σπυρίδωνα και η όψη του κέντρου θ’ αλλάξει ριζικά.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον ψαλμό του εθνικού μας ύμνου.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Εἰς Μνημόσυνον Kωνσταντίνου Κατσίφα καί Σταύρου Γκούτζου – Μαρτυρολογίου Βορείου Ἠπείρου συνέχεια….
Πρόσκληση για το μνημόσυνο του Σεβαστιανού, Αρχηγού του σύγχρονου Αγώνα για τη Β. Ήπειρο, στην Αθήνα στις 9/12
Μνημόσυνα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο
Εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Κόνιτσα για την απελευθέρωση της Κορυτσάς (21-22 Νοεμβρίου 1940)
Σε «γλωσσική μειονότητα» προσπαθούν να μετατρέπουν οι Αλβανοί την Εθνική μας Ελληνική Μειονότητα