Τιμές και προσκύνημα στην προτομή του Εθνομάρτυρα Σωτήρη Σκεύη


Τιμές και προσκύνημα στην προτομή του Εθνομάρτυρα Σωτήρη Σκεύη

Προσκύνημα και τιμές κι εφέτος στην προτομή του Εθνομάρτυρα Σωτήρη Σκεύη στη γενέτειρά του τα Καλύβια Πασά.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Φοινίκης, την προηγούμενη χρονιά, έγιναν τα εγκαίνια της προτομής του Εθνομάρτυρα Σωτήρη Σκεύη, καθώς και η απονομή του τίτλου: «Επίτιμος Δημότης Δήμου Φοινίκης».

Εφέτος η αναφορά στο Εθνομάρτυρα έγινε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων νομών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, του πρόεδρού του κ. Γιώργου Ζαφειράτη.

Συγγενείς, φίλοι της οικογένειας και χωριανοί συγκεντρώθηκαν γύρω από την προτομή του δικού τους Ανθρώπου και του δικού μας Εθνομάρτυρα. Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Σαράντα Γιώργος Μήτρος, ο πρόεδρος των Παλαίμαχων της περιοχής Ηλίας Καλαντζής, ο τέως Γενικός Πρόεδρος της Ομονοίας Λεωνίδας Παππάς. Η εκδήλωση άρχισε με το τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του  από τον πατήρ Χρήστο Παππά. Συνέχισε με την  κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της οικογένειας, του Δημάρχου, του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων και των παλαίμαχων. Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων Γιώργου Ζαφειράτη, του ανιψιού του Εθνομάρτυρα Χρήστου Μπούντρη, ο χαιρετισμός του Δημάρχου Λεωνίδα Χρήστου, του προέδρου των παλαίμαχων Ηλία Καλαντζή και του πρώην προέδρου Ομονοίας Λεωνίδα Παππά.

Την επόμενη χρονιά, τόνισε ο Δήμαρχος, το προσκύνημα και οι τιμές  στον Εθνομάρτυρα της Ε. Ε. Μειονότητας Σωτήρη Σκεύη, θα γίνουν στην ανακαινισμένη πλατεία που φέρνει το όνομά του. Θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες του νέου Ναού Αγίου Σπυρίδωνα και η όψη του κέντρου θ’ αλλάξει ριζικά.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον ψαλμό του εθνικού μας ύμνου.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Αδειάζουν τα χωριά μας. Ποιος φταίει;
Πριν 37 χρόνια, σαν σήμερα 3/3/1982, βροντοφωνάξαμε υπέρ των δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.
Β. Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον: εκδήλωση στη Βέροια, Σάββατο 9 Μαρτίου με κεντρικό ομιλητή τον Μητρ. Δρυϊνουπόλεως
Εθνομάρτυρες της Βορείου Ηπείρου (μέσα από το ημερολόγιο 2016 της ΣΦΕΒΑ)
Αγωνιστές ιερείς της Βορείου Ηπείρου (μέσα από το ημερολόγιο 2017 της ΣΦΕΒΑ)