Αστείρευτη πηγή έμπνευσης


Αστείρευτη πηγή έμπνευσης

Είναι το δέκατο βιβλίο  που, ο Δημήτρης Παππάς, ο Δάσκαλος, όπως τον αποκαλούν πρώην μαθητές και  πολλοί θαυμαστές του, αφήνει ως κληρονομιά και καδράρει στην καδένα της βορειοηπειρωτικής λογοτεχνίας.

Αν και προχωρημένης ηλικίας, ο Δημήτρης μας ξαφνιάζει με την ενέργεια και τη μανία να προσφέρει, την υπομονή του να ερευνά και να πλέκει, τη μαχητικότητα να προβάλει, την νηφαλιότητα των σκέψεων και ιδεών, την πολυγνωσία και την ωριμότητά του.

Με τις αρετές και τα συναισθήματα αυτά κατόρθωσε να χαρίσει στο αναγνωστικό κοινό μια πλειάδα βιβλίων, που απορροφήθηκαν  και μεταλαμπάδευσαν  τις καλύτερες εντυπώσεις.

Βιβλία μεστά, βιβλία οραματικά, βιβλία με διαύγεια και εικασίες, που κατέχονται από δικαιοφροσύνη και μετριοφροσύνη,  από αγάπη για την γενέτειρα και τον συνάνθρωπό μας,  την λατρεία για την Ελληνική γλώσσα και τις παραδόσεις, την επιμονή στους συμπολίτες να θεωρούν πολύτιμο, ιερό και απαραβίαστο την μεταλαβιά της Ιστορίας, την πίστη στον Πανάγαθο Θεό και τις χριστιανικές μας αρετές.    

Στο παρών ολιγοσέλιδο  βιβλίο «Φτερουγίσματα ψυχής» ο Δημήτρης, μέσα στον πόνο για το χαμό της συζύγου του, προ πολλού, εξωτερικεύει τον πόνο του γι’ αυτή,  βιβλίο το οποίο και αφιερώνει στην εκλιπούσα σύζυγό του.

Ευχόμαστε στο Δημήτρη να είναι πολυζώητος, η σκέψη του να μην στερέψει και να μας χαρίσει κι άλλα τέτοια μαργαριτάρια για την δική μας Καδένα, για το δικό μας Είναι.

 

Βαγγέλης Παπαχρήστος
Είσοδος μελών:
  
Επέτειος απελευθέρωσης Κορυτσάς
28.10.1940: Ἡ Ἐκκλησία στις ἐπάλξεις τοῦ Ἔθνους
ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ! ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821!
Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ
Η ΣΦΕΒΑ αποχαιρετά τον Κώστα Στέργιο