Το βιβλίο «Βόρεια Ήπειρος-Το δάκρυ του Ελληνισμού» του Αντώνη Φούσα, στα Ιωάννινα


Το βιβλίο «Βόρεια Ήπειρος-Το δάκρυ του Ελληνισμού» του Αντώνη Φούσα, στα Ιωάννινα

Την πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, διάλεξε, μετά την Αθήνα, ο δημιουργός του αξιόλογου βιβλίου «Βόρεια Ήπειρος-Το δάκρυ του Ελληνισμού», Αντώνης Φούσας, για να κάνει την παρουσίασή του την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Η αίθουσα του μεγαλύτερου ξενοδοχείου, Grand Sarai-Xenia, ασφυκτικά γεμάτη με άνω των 800 ατόμων. Πρώτη φορά, μια τόσο μεγάλη κοσμοσυρροή σε παρουσίαση βιβλίου, ειπώθηκε. Τι ώθησε την προσέλευση του κοινού αυτού;

 Η αγάπη για το  τέκνο τους τον Αντώνη Φούσα,  αυτόν που τέλεσε Υπουργός και βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία και πρόσφερε τόσα πολλά για το χώρο τους, αυτόν που διαπρέπει σήμερα ως ένας υπέροχος και αξιόλογος ποινικολόγος, μα κι αυτόν που αγωνίστηκε με σθένος για το Βορειοηπειρωτικό και τους Βορειοηπειρώτες.

Μα,  και το ίδιο το βιβλίο, ο τίτλος και ο υπότιτλός του, που συνδέονται με την ιστορία αυτού του πονεμένου και αδικοχαμένου τόπου και αυτού του δυστυχισμένου κόσμου. Ένα γεγονός που είχαν την εικόνα του,  αλλά δεν γνώριζαν λεπτομέρειες, γεγονότα και καταστάσεις, πράγματα που θα τ’ άκουγαν από τους αξιόλογους ομιλητές  που ήρθαν κι αυτοί από την Αθήνα στα Ιωάννινα για να μιλήσουν για το βιβλίο και τις αξίες του. Ακόμα πιο πέρα να σχολιάσουν και την σημερινή πολιτική πραγματικότητα, μια περίπλοκη πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και διενέξεις, ειδικά στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Μακροσκελές χειροκροτήματα όταν ανέβηκε στο βήμα να χαιρετίσει την εκδήλωση και τον συγγραφέα ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Σεβασμιότατος Ανδρέας. Ακολούθησαν τα χαιρετιστήρια του εκπρόσωπου Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη   Ιωάννινων, Πανοσιολογιότατου Ιωήλ, του Περιφερειάρχη Ηπείρου  Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Λάμπρου Κακίση, του Πρόεδρου της Συνομοσπονδίας Ηπειρωτών Αμερικής Νικόλαου Γκατζογιάννη, του Δήμαρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και του εκδότη του Οίκου «Σιδέρη», Αντώνη Σιδέρη.

Με  συντονιστή την πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη,  ακολούθησαν τέσσερις υπέροχες ομιλίες και δύο παρεμβάσεις. Πρώτος ο Καθηγητής και βουλευτής Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Υπουργός των Εξωτερικών, ο νυν βουλευτής και Καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ο αξιόλογος δημοσιογράφος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγου, που λόγω άλλων υποχρεώσεων έστειλε την εισήγησή του, ο αξιόλογος καρδιολόγος και Πρόεδρος Καρδιολογικού Συνδέσμου Ελλάδος Στέφανος Φούσας και οι επεμβάσεις του Πρόεδρου του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών,  Λυκειάρχη και φιλόλογου Νίκου Υφαντή και του συγγραφέα και δημοσιογράφου, ένας εκ των πέντε ηγετών της Ομόνοιας στην περίφημη δίκη των Τιρανων του 1994, Βαγγέλη Παπαχρήστου.

Ο Καθηγητής Γιώργος Ανδρωμένος, ανήγγειλε πως το βιβλίο «Βόρεια Ήπειρος- Το δάκρυ του Ελληνισμού», ξεχώρισε και τιμήθηκε ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Ὁ Ἕλληνας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας ἄς μή παρασυρθῇ ἀπό χαμόγελα καί ἁπλόχερες ὑποσχέσεις τῆς Ἀλβανίας κατὰ τὴν ἐπίσκεψή του.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ!
Ἀγρυπνοῦμε δεόμενοι στὴν Παναγία γιὰ τὴν σκέπη τοῦ κόσμου
Ὁ ἔντονος ἀλβανικὸς φιλοτουρκισμός ὁδηγεῖ στὴν ἐξόντωση τοῦ Βορειοηπειρωτικοῦ Ἑλληνισμοῦ
Μὲ τέτοιο ρεσιτὰλ ἀνθελληνικῶν προκλήσεων τῶν "Τσάμηδων" θὰ μπεῖ ἡ Ἀλβανία στὴν Ε.Ε. ;