Σε εξαιρετικό κλίμα η παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία- Ομονοιακή αναδρομή 1991-2021», στα Ιωάννινα


Κατάμεστη η αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα, στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία- Ομονοιακή αναδρομή 1991-2021», την Τετάρτη, 7 Ιουλίου. Ήρθαν εδώ, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, προσωπικότητες της πολιτικής και της τοπικής εξουσίας  των Ιωαννίνων, και πολλοί Βορειοηπειρώτες.

Με τον άψογο συντονιστή,  τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Σπύρο Εργολάβο, χαιρέτησαν την εκδήλωση, αφιερωμένη στην παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης,   ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Παπαγεωργίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρης Σαχαρίδης, ο  Φιλόλογος τέως Λυκειάρχης  και Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών Νίκος Υφαντής και  ο τέως Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς.

Ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νίκος Αναστασόπουλος, ο Φιλόλογος-Συγγραφέας και Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, κ. Χάρης Λεοντάρης, με τις εξαίρετες ομιλίες τους, κάνανε  μια  αναφορά  στην τριαντάχρονη πορεία της Ομόνοιας και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, βασιζόμενοι στο πλούσιο υλικό του βιβλίου. Στο τέλος μίλησε και ο συγγραφέας του βιβλίου.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών και της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Βαγγέλης Παπαχρήστος