Οι Κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία του 1997 και ο αγώνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Οι Κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία του 1997 και ο αγώνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Στις 29 Ιουνίου 1997 στην Αλβανία διεξήχθησαν οι Κοινοβουλευτικές εκλογές. Τη  χρονιά αυτή, όμως, στην Αλβανία επικρατούσε χάος και φοβία, αναταραχές και ανακατατάξεις, λόγω του εμφύλιου σπαραγμού που ξέσπασε στη χώρα με πρόσχημα  τις παρατράπεζες.  Τόσο οι προεκλογικές συναντήσεις με τους ψηφοφόρους, όσο και η προσέλευση στην κάλπη, είχαν μεγάλο ρίσκο. Οι υποψήφιοι για το χρίσμα του βουλευτή κυκλοφορούσαν με καλά οπλισμένους συνοδηγούς.

Παρά το έντονο δυσμενές αυτό κλίμα, από τον συνδυασμό ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ αναδείχτηκαν τέσσερις βουλευτές: ο Ζήσος Λούτσης (Δέλβινο-Άγιοι Σαράντα), ο Χρήστος Γκότσης και ο Λιγκόρ (Γρηγοράκης) Καραμέλιος-Κορυτσά. Από το  σύστημα της αναλογικής εξελέγη βουλευτής και ο Πρόεδρος του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βασίλης Μέλιος.

Ελληνικής καταγωγής βουλευτές, διαμέσου άλλων αλβανικών κομμάτων,  αναδείχτηκαν: ο Βαγγελης Τάβος, ο Αναστάσης Αγγελής και ο Θοδωρής Μπέης από το ΣΚ, ο Παύλος Ζέρης και ο Πασχάλ Μίλο από το ΣΔΚ. Στην νέα κυβέρνηση ο Λεονάρδος Σόλης, από το ΚΕΑΔ, ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας.  

Είσοδος μελών:
  
Δεκαπενταύγουστος: Ἕνας θάνατος πού πανηγυρίζεται!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΦΕΒΑ 2022
Πρόσκληση για παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη - 1 Ιουνίου
Εκδημία του Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου
Δελτίο Τύπου, Ομιλία και Ψήφισμα Εκδηλώσεων της Επετείου Αυτονομίας της Β. Ηπείρου