ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΓΑΜΟ» ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα και το κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογένειας «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», με αφορμή την επιστημονικά απαράδεκτη, αντεθνική και αντορθόδοξη απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων και το «δικαίωμά» τους στην τεκνοθεσία, δηλώνουν εξαρχής τη σταθερή τους αντίθεση και εκφράζουν έντονη αποδοκιμασία. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου του Πρωθυπουργού, προτείνεται στα πλαίσια της ίσης αντιμετώπισης εκ μέρους της πολιτείας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών που ήδη έχουν αναλάβει, νόμος που όμως δεν επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η ομοφυλόφιλη «σύζευξη», ακόμη και περιβεβλημένη με την κρατική νομιμότητα, ουδέποτε δύναται να εξισωθεί με την ετερόφυλη σχέση και να χαρακτηρισθεί ως «γάμος». Δεν υπάρχει η βιολογική συμπληρωματικότητα που καθιστά τη σχέση γόνιμη και παρέχει την προοπτική της δημιουργίας οικογένειας. Για την απόκτηση τέκνων πάντοτε θα χρησιμοποιούνται τρίτοι, που όμως δεν θα συμμετέχουν στην ανατροφή των παιδιών, συνεπώς η ομοφυλόφιλη «σύζευξη» θέτει εξ αρχής τα παιδιά στη μειονεκτική θέση της στέρησης των γονέων τους.


Στην ομοφυλόφιλη «σύζευξη» η απουσία του έτερου φύλου ισοδυναμεί με την απαξίωσή του ως οντότητα. Σηματοδοτεί τον εξευτελισμό του προσώπου με την αναγκαστική αγορά ή πώληση γενετικού του υλικού για δημιουργία «ορφανών» απογόνων. Στις απαιτήσεις δε της ομόφυλης ανδρικής σύζευξης κορυφώνεται ο εξευτελισμός της γυναικείας οντότητας και της μητρότητας με την «ενοικίαση» της γυναικείας μήτρας.


Η συνείδηση και η παράδοση του λαού μας είναι ξεκάθαρη και είναι αντίθετη σε κάθε τέτοιο «γάμο». Γάμος είναι μόνο η ισόβια και με αιώνια προοπτική ένωση των δύο ετερόφυλων συζύγων κάτω από την ευλογία της Εκκλησίας μας. Στη συνείδηση του λαού μας υπάρχει ζωντανός ο Νόμος του Ευαγγελίου, το θέλημα του Θεού, η Παράδοση της Εκκλησίας μας, που εκφράζουν όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και για τους οποίους μια τέτοια ένωση είναι βλάσφημη και καταστροφική. Αυτό άλλωστε απέδειξε περίτρανα η φωτισμένη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε εκτάκτως το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024, καταδικάζοντας απερίφραστα ένα τέτοιο «γάμο». Αλλά, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν θεολογική παιδεία αντιτίθενται σε κάθε τέτοια νοσηρή ένωση σεβόμενοι το νόμους της φύσης που καθορίζουν ποιες γενετήσιες σχέσεις ευοδώνονται και είναι δημιουργικές και ποιες είναι ανυπόστατες και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να απορριφθούν.


Στον ετερόφυλο γάμο και οικογένεια, οι γονείς καλούνται να θυσιάσουν τα δικαιώματά τους για χάρη των παιδιών τους. Στον ομόφυλο «γάμο», ολόκληρη κοινωνία και ιδιαίτερα τα ποιο ευάλωτα μέλη της, τα παιδιά, καλούνται να θυσιαστούν για να ικανοποιήσουν τα κατασκευασμένα και ανυπόστατα δικαιώματα της ομοφυλόφιλης «σύζευξης».

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα και το κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογένειας «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», είναι αντίθετα σε οποιαδήποτε προσπάθεια νομικής εξίσωσης της ομοφυλόφιλης σχέσης με την ετερόφυλη και τον γάμο υπό οποιοδήποτε πρόσχημα και καλούν όλους να αντιδράσουν με κάθε έννομο μέσο για την ακύρωσή της.

Τα Σωματεία που προσυπογράφουν:
Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»
Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

Σημείωση ΣΦΕΒΑ: σχετική εγκύκλιο εξεδόθη και από την Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης (εδώ)