Νέα πινακοθήκη στους Αγίους Σαράντα: Πέντε Βορειοηπειρώτες καλλιτέχνες παρόντες στην έκθεση


Νέα πινακοθήκη στους Αγίους Σαράντα: Πέντε Βορειοηπειρώτες καλλιτέχνες παρόντες στην έκθεση

Μεγαλοπρέπως  έγινε η  έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στην πόλη των Αγ. Σαράντα. Η κεντρική λεωφόρος, η πλατεία «Μητέρα Τερέζα», το λιμάνι κι άλλα παραθαλάσσια μέρη ήταν στολισμένα με σημαίες, πανό και με εκατοντάδες πολίτες από την πόλη και τα περίχωρα, με  μαθητές σχολείου. Τα πολυφωνικά και χορευτικά γκρουπ, με τις πολύχρωμες και ιδιαίτερες ενδυμασίες τους, έδιναν άλλη χάρη. Όλα σου θύμιζαν γιορτή. Και πραγματικά σε γιορτή έχει μετατρέψει την έναρξη της τουριστικής σεζόν ο δήμος των Αγ. Σαράντα.  Ήταν αυτά μέτρα που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και προσωπικά ο δήμαρχος Στέφανος Τσίπας, ώστε η έναρξη της τουριστικής αυτής σεζόν -τον πρώτο χρόνο της θητείας του- ν’ αφήσει τ’ αχνάρια της.

Η έναρξη άρχισε με  τα εγκαίνια της πινακοθήκης των έργων τέχνης από το δήμαρχο της πόλης. Παρευρέθηκαν στα εγκαίνια εκτός από δεκάδες φίλους της τέχνης και των γραμμάτων, ο αντιπεριφεριάρχης Γιώργος Μάνος, ο πρόεδρος του κόμματος ΕΕΜΜ (MEGA)  Χριστάκης Κίτσιος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Dea» του Ξαμιλιού, διευθυντές και τοπικοί άρχοντες.

 Ήταν η επιμονή των Βορειοηπειρωτών καλλιτεχνών Λευτέρη Τσέκου και Βασίλη Κάτση ν’ αναγερθεί μια νέα πινακοθήκη στην πόλη των Αγ. Σαράντα, μια πόλη με αξιόλογους καλλιτέχνες, έργα των οποίων διακοσμίζουν εκθέσεις και πινακοθήκες σε ολόκληρη τη χώρα.

72 έργα τέχνης από τα οποία 17 της γλυπτικής και τα άλλα της ζωγραφικής στόλισαν  την πινακοθήκη όλα τους έργα  πέντε ελληνικής καταγωγής καλλιτεχνών, των: Λευτέρη Τσέκου, Βασίλη Κάτση, Σπύρο Στούκα (ζωγράφοι) και των γλυπτών Νίκο Γκοντρόλη και Οδυσσέα Παπά.

Κάθε μέρα ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα αξιόλογα έργα των βορειοηπειρωτών καλλιτεχνών και εκφράζονται με τα πιο καλύτερα λόγια στο βιβλίο εντυπώσεων.

Στη φώτο: Ο δήμαρχος Στέφανος Τσίπας και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μήτρος, μαζί με τους Βορειοηπειρώτης καλλιτέχνες 

(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)

Είσοδος μελών:
  
Ὁ Εὐαγγελισμός: τῆς Θεοτόκου καί τῶν Ἑλλήνων
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 1990: Τα πρώτα ελεύθερα Χριστούγεννα στην Αλβανία
Η ΑΓΑΠΗ «ἔκλινεν οὐρανούς καί κατέβη»
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ (1922-2022) ἀπὸ τὴν ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ καὶ ἀπὸ τὴν γέννηση τοῦ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ