Τιμήθηκε η Επέτειος Απελευθέρωσης της Κορυτσάς


Με τη συμμετοχή πολλών Ηπειρωτών τόσο από την ελεύθερη Ήπειρο όσο και από την εκείθεν των συνόρων, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, βουλευτών της πόλης,  της ΣΦΕΒΑ και άλλων σωματείων, εορτάστηκε η 83η επέτειος απελευθέρωσης της Κορυτσάς  κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940-41.
 
Η πρώτη μεγάλη νίκη των συμμαχικών Δυνάμεων έναντι του Ἀξονα, σκόρπισε χαρά, ενθουσιασμό και ελπίδα σε όλο τον ελεύθερο κόσμο. Για τον ελληνισμό της Κορυτσάς  ήταν η τρίτη απελευθέρωση από τα ένδοξα ελληνικά στρατεύματα  που έγιναν δεκτά με μία θάλασσα από ελληνικές σημαίες.
 
Στον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας  τελέστηκε με πρωτοβουλία της Ηπειρωτικές Εστίας Θεσσαλονίκης, η δοξολογία μετά τη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια στον παρακείμενο ανδριάντα της Ηπειρώτισσας Γυναίκας του 1940, έγινε κατάθεση στεφάνων από φορείς της πόλης μας. Στην αίθουσα της Ηπειρωτικής  Εστίας,  ακολούθησε η πανηγυρική ομιλία για την επέτειο, την οποία εκφώνησε ο  πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων κ. Μιχάλης Παπανούσης  ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνικότητα της Κορυτσάς και στους αιματηρούς αγώνες που έδωσε σε διάφορες ιστορικές περιόδους  για να κρατήσει τον ελληνικό της χαρακτήρα.
 
ΣΦΕΒΑ
 
ΥΓ: Επίσης και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει τιμητική εκδήλωση για την 83η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Κορυτσάς και τον Στρατηγό Δημήτριο Θεοδωράκη στην ομώνυμη πλατεία στην Καλλονή Μεσολογγίου.